SOM PAGESOS S’INCORPORA AL PATRONAT D’IMPULSA BALEARS

IMPULSA BALEARS

Fecha:

Som Pagesos s’incorpora al Patronat d’Impulsa Balear. Els majors productors hortofructícoles de Mallorca, Agromallorca, Terracor, Agroilla i Es Merca, s’adhereixen a Impulsa Balears com a nou membre del Patronat.

Convençuts de la importància que té l’intercanvi de coneixement estratègic en l’establiment dels objectius que haurà d’emprendre el sector agrícola balear per tal de contribuir a l’impuls de la competitivitat global regional, Som Pagesos s’ha unit al Patronat d’Impulsa Balears, en un context com l’actual, en que les condicions sota les quals es desenvolupen l’agricultura i la indústria alimentària canvien constantment degut a una creixent codependència de les economies i a l’obertura de noves vies de progrés, com ara la digitalització, la robotització, la descarbonització o l’economia circular, entre d’altres.

Som Pagesos és una iniciativa que neix el 2020 com a resultat del compromís que Agroilla, Agromallorca, Es Merca i Terracor mantenen amb el producte local, de proximitat i de temporada. Aquests quatre productors conreen el 85% de la superfície inscrita en Producció Integrada de Balears i conten amb més de 600 treballadors distribuïts al llarg d’una cadena de producció i distribució que, en 2022, va elevar la producció de fruites i hortalisses a 17 milions de quilos.

Amb aquesta incorporació, Impulsa Balears, suma a la seva massa crítica nous actors compromesos amb l’impuls de la competitivitat global de Balears. En paraules del seu responsable, Antoni Monjo, “treballem per tal de contribuir a la diversificació de l’economia local, dignificar el treball de la pagesia, incorporar nous productors i fomentar hàbits de consum responsables entre la població. Ara, juntament amb Impulsa Balears, esperem, a més, afrontar amb èxit les profundes transformacions que venen i que ja estan qüestionant les nostres bases de competitivitat”.

Impulsa Balears és una plataforma de coneixement estratègic e interacció regional que treballa per tal de facilitar la presa de decisions dels agents econòmics i socials en els seus respectius processos de reformulació estratègica i contribuir així a l’impuls de la competitivitat global de les Illes Balears. Com a entitat privada sense ànim de lucre reconeix al conjunt de la societat balear com a principal beneficiari de les actuacions que desenvolupa de forma rigorosa, sistemàtica, independent i sempre alineada amb els marcs estratègics europeus i de governança global, com ara l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Más
artículos

SOM PAGESOS VOL DIR MALLORQUÍ