FORO AGRARIO DEL CLUB DIARIO DE MALLORCA

Foro Agrario

Fecha:

El passat dijous dia 9, va tenir lloc al Club Diario de Mallorca el Foro Agrario, organitzat per Diario de Mallorca i AgroBank – CaixaBank. L’objectiu era posar de manifest els reptes i exigències del sector agrari a Mallorca.

Toni Monjo, director de Som Pagesos, va compartir la seva participació en aquest Foro Agrario amb Joan Simonet, gerent d’ASAJA, Guillem Bibiloni, director d’AgroBank a Balears, Marta Terrassa, responsable d’APAEMA, Dolors Feliu, directora comercial de Banca Retail de CaixaBank a Balears, Mae de la Concha, consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, María Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries de Balears, i Fernando Fernández, director general d’Agricultura i Ramaderia. Així, entre tots, varen analitzar, de la ma de Felip Munar, conductor del debat, el relleu generacional que s’està produint al camp mallorquí. Per tant, les principals conseqüències del qual són la innovació i la digitalització del sector.

Durant el debat es varen plantejar interessants qüestions. Per exemple, una de les més comentades varen ser les reformes estructurals necessàries. Sobre tot, per tal que aquestes noves generacions puguin fer-ne de l’agricultura una activitat econòmicament rentable i viure-hi d’ella. Tots els participants donaren un punt de vista molt valuós des de diferents perspectives. Per descomptat, Toni Monjo, va posar de relleu la necessitat d’iniciatives com Som Pagesos, que representa el 80% de la producció total de Mallorca. També, el paper de la dona al camp, els paràmetres de qualitat o la relació entre l’agricultura i el turisme varen ser posats damunt la taula de debat.

En definitiva, una acció necessària per tal de fer visible les qüestions que s’han de resoldre si volem garantir la continuïtat del sector, en paraules de Toni Monjo.

Podeu consultar la notícia que va publicar Diario de Mallorca fent clic aquí.

Más
artículos

SOM PAGESOS VOL DIR MALLORQUÍ